Aloitin tänään uudessa työssä ja tein parhaani mukaan heti hyvää tulosta. Ikävä kyllä, hirvittävällä tahdilla on myös hintansa - jouduin vaivihkaa korjailemaan omia virheitäni tasaisin väliajoin, sillä vaikeahan se on heti ihan oikeasti hallita koko kuvaa ja muistaa aivan kaikki pikkujututkin. Työ tapahtuu siis saman yhtiön palveluksessa, mutta eri osastolla ja vaikkei kaikki työnkuvaan kuuluva olekaan aivan uppo-outoa, koin töistä lähtiessäni olevani tooooodella puhki..

Kävin kuitenkin kauppojen kautta, noutamassa ensin miehen minulle antamaan joululahjaan sisältyneellä lahjakortilla Timpanttisista uuden palan Nomination-koruuni (sen jo aiemmin mainitsemani Pikku Myyn) ja tilaamassa silmälasit Specsaversilta. Vanhana kunnon kitupiikkinä en edes vilkuillut kalliimpia kehyksiä, vaan iskin jo ovelta silmäni kahtiin kehyksiin liikkeen etualalla. Päädyin klassiseen malliin, sillä pääni sattuu olemaan ongelmallisen mallinen, kuution ja jalkapallon välimuoto. Pokat & yksiteholinssit maksoivat vain 59 euroa, mutta pinnotteineen rilleille kertyi hintaa 109 euroa. Hirvittävän halpa hinta parista suikaleesta käpristeltyä muovia ja parista linssejä.

Persaukisen elämämme kohokohtia ovat ravintolakäynnit, joihin meillä ei olisi varaa, mutta joiden myötä voin edes hetkeksi kuvitella omistavani enemmän pääomaa, kuin velkaa. Iloiseksi yllätyksekseni *rakas mieheni ehdotti illallista ulkona. Niinpä kävimme syömässä eräässä lähistöllä sijaitsevassa kiinalaisessa ravintolassa, joka yllätti meidät molemmat täysin! Ruoka oli tällaisen köyhän miehen kulinaristin suuhun todella hyvää. Tulemme todellakin vierailemaan siellä myös jatkossa. Palvelu oli ripeää ja ystävällistä, tunnelma kotoisa ja hinta-laatusuhde kohdillaan. Härkä maistui niin maukkaalta, että vaikka olenkin aivan totaalisessa ähkyssä, mieleni tekisi hakea sitä lisää..

AI NIIN! Tein muutamia uuden vuoden lupauksia, joista ensimmäinen liittyy parisuhteeseeni ja siihen en nyt tässä mene sen enempää. Mutta se toinen, mistä haluan mainita, ja esimerkilläni ehkä innostaa jota kuta toista tekemään samoin, niin ilmoittauduin kaupunkimme vanhustyöhön vapaaehtoiseksi! Samaan syssyyn ilmoitin myös vanhemman koiramme, jonka luonteen laatua kuvaavat ehkä parhaiten termit HELPPO ja KULTAINEN, mukaan kaverikoiratoimintaan. Olisi mahtavaa päästä koiruuden kanssa käymään vanhainkodeissa, koira rapsuteltavana ja ikäihmisiä piristämässä ja minä vaikka lehtiä heille ääneen lukemassa.

Niinpä, haastan Sinut ottamaan selvää mahdollisuuksistasi vapaaehtoistyöhön lähialueillasi, sillä juuri Sinusta voi tulla jonkun yksinäisen vanhuksen viikon odotetuin vieras ja ohjelmanumero. :)

 

* Olen saanut varmasti maailman parhaimman miehen rinnalleni. Jos mies tajuaa raskaan päivän jälkeen viedä naisensa kiinalaiseen ja laittaa vielä Top Gear iltakatsomiseksi valmiiksi odottamaan, on hänen oltava aarre. Ja hän on. Monesta muustakin syystä toki!